Esztétikai kezelések

Fogfehérítés

Ragyogó mosoly kevesebb mint egy óra alatt!

Fiatalkorban a legtöbb embernek fehérek a fogai, de az évek során az elfogyasztott ételek, italok ( a kávé, vörösbor, cola,) valamint a káros szenvedélyek (pl. dohányzás) hatására a fogak elszíneződnek. A fehérítések során lehetőség van ezen elszíneződések megszüntetésére, a fog kemény szöveteinek és a lágy szövetek (íny) károsítása nélkül.

Rendelőnkben használt fogfehérítési eljárás előnyei:

  • Az általunk használt technika a fogakat közvetlenül fehéríti és nincsenek mellékhatásai. Egyszeri eljárás, mely abszolút biztonságos, miután a fehérítéshez használt fény alacsony hőmérsékletű, nem károsítja a fogidegeket.
  • Mindössze egy óra alatt ragyogóan fehér fogakat varázsol.
  • 5-14 árnyalatot fehéredhetnek a fogak a VITA színskála szerint.
  • A kezelés fájdalommentes és hosszantartó hatást biztosít (átlagosan 2-3 év)

A fehérítés menete a következő:

1. A fehérítés a fogak teljes átvizsgálásával kezdődik. Végleges töméseket csak a fehérítés után lehet elkészíteni, így a pótlásokat is, mivel a fehérítés során ezeknek a színe nem változik.

2. A kezelést megelőzően megtisztítjuk fogait a fogkőtől, és a lerakódásoktól.

3. Egy színskála segítségével meghatározzuk a fogainak jelenlegi színét, így a fehérítés után Ön egyszerűen meg tudja állapítani, hogy mennyi árnyalatot fehéredtek fogai.

4. Először egy speciális ínyvédőt helyezünk fel, majd ezután juttatjuk fel a professzionális fogfehérítő hidrogén-peroxid tartalmú gélt.

5. Eljárás során a gél 3-szor húsz percig van fent a fogakon, melyet folyamatosan plazmaívlámpával világítunk meg. A fogfehérítő lámpa fényének hatására elbomlik a peroxid és a felszabaduló oxigén bejut a fogba és kifehéríti azt.

6. A harmadik 20 perc után, leöblítjük a fogakat, és az eredményt összehasonlítjuk a fogszínskálával.

Mire kell ügyelni a kezelés után?

A fogfehérítési eljárást követően Önnek már csak néhány dolgot kell szem előtt tartania, hogy fogai fehérségét minél tovább megőrizze: lehetőség szerint kerülje a túlzott kávéfogyasztást, dohányzást és a különböző italokat mint a tea, vörösbor, cola. Amennyiben tanácsainkat betartja, akkor fogai fehérségét több éven át is élvezheti.

Fogékszer

A fogékszer egy kis csiszolt üveg, drágakő vagy arany ékszer, melyet a fog felszínére lehet ragasztani egy speciális fogászati ragasztóanyaggal (nem igényli a fog fúrását, a zománc megsértését).

A kezelés a fogkövek, elszíneződések eltávolításával kezdődik, majd ezután a felpolírozott fogra egy speciális ragasztóval tesszük fel a kívánt ékszert. A ragasztó a rendelőben használt kék fényre azonnal megköt, így a felhelyezés után rögtön lehet enni. Az ékszert úgy ragasztjuk fel a fogra, hogy a zománc semmilyen körülmények között nem sérül, és azt bármikor el lehet távolítani, ha a páciens úgy kívánja. A fogékszer felhelyezése mindössze 10-15 percet vesz igénybe.

Az ékszer tartóssága egyénenként változó. Ez függ az ékszer elhelyezkedésétől, a páciens táplálkozási szokásaitól, illetve az esetleges harapási rendellenességeitől, így az ékszer fent maradhat pár hónapig vagy akár több évig is. Az ékszer csak eredeti fogra ragaszható fel kék fényre kötő ragasztóval, fogpótlás esetén csak koronaragasztó segítségével rögzíthető.